Make your own free website on Tripod.com

Kanit

Nappi

Etusivu
Nappi
Neppi
Santtu
Timi
Kanin hoito
Rakentelua

s7000023.jpg

Nappi 2004-04.05.2008
 
Nappi-tyttö oli ensimäinen kanini ja se muutti meille maaliskuun lopulla 2005. Isäni syntymäpäivänä. Lahja ei kylläkään ollut mieluinen.. Vanhempani eivät olleet antaneet lupaa kanin hankkimiseen, koska eivät uskoneet, että pystyisin hoitamaan sitä yksin. Nappi ei kuitenkaan joutunut lähtemään, vanhempani eivät raaskineet viedä tuota pientä, suloista otusta takaisin vanhalle omistajalle. 
 
Samasta paikasta ostin parin kuukauden päästä (luvalla) Napin siskon Nepin. Lapsuudenkotiin jäi vielä kanien emo, Venla.
 
Nappi on rodultaan risteytys, Venla on leijonaharjas ja isä kääpiökani. Nappi on ruskea ja  lyhytkarvainen. Edellisessä kodissa kanit olivat olleet pääasiassa keskenään, joten sen käsikesyksi saamiseen meni paljon aikaa. Kehitystä parempaan tapahtui silti koko ajan.
 
Nappi on syntynyt syksyllä 2004, tarkkaa aikaa ei omistaja tiennyt.
 
Astutin Napin Porissa 13.7.2005
Kaksi suloista poika pentua syntyi huoneeni nurkkaan 13.8.05. Onneksi vauvelit saivat äidin heltymään ja molemmat saivat jäädä. Pentujen isä on kääpiöluppa.
 
29.8.06 Nappi kyllästyi ulkotarhaansa ja kaivoi tien ulos. Palasi kuitenkin pian takaisin ja se saatiin kiinni. Samasta kolosta karkasi myöskin toinen pennuista, Timi, ja sitä saatiinkin jahdata kolme ja puoli tuntia koleassa sateessa. Onneksi mitään ei sattunut. Tämän jälkeen tarhaa laajennettiin ja pohjaa verkotettiin reunoilta.
 
Nappi sai viettää kesät perheensä kanssa ulkotarhassa ja talvet sisällä häkissä. Vapaana ovat vuorotellen muutaman tunnin päivässä.
 
Napin erityisherkkua olivat marie- ja digestive keksit, joita se kuitenkin sai harvoin niiden lihottavuuden vuoksi.

Kopiointi kielletty!